Barcelona

Neix a les Drassanes la fira d'art Swab

A les Reials Drassanes de Barcelona es fa aquest cap de setmana, i per primer cop, la fira d'art Swab. Neix amb la vocació de cobrir un buit existent a la ciutat, el dels mercats d'art privat. Però també vol ser un aparador per als autors més joves, que treballen la pintura i la fotografia i que arriben de molts països diferents.

Actualitzat
Quaranta-dues galeries de tretze països s'han afanyat a aixecar i muntar una nova fira d'art. El seu impulsor és l'arquitecte i col·leccionista Joaquín Díaz Gascón, que l'ha fet néixer del no-res en poc més d'un any i ha dibuixat una nova cara al paisatge firal barceloní.

Per això s'ha batejat amb el nom de "Swab", terme anglès que es tradueix com "intercanvi". Un intercanvi de l'art més jove, més nou, de proporcions també reduïdes i, en molts casos, fet a mida de butxaques de diferents nivells adquisitius. El ventall de possibilitats és com una caixa de sorpreses, que revela la potència, la força dels joves creadors, especialment en pintura, dibuix i fotografia, per no entrar en competència amb Loop, la fira dedicada al vídeo.

Barcelona trenca així un període de sequera artisticofiral que ha fet emigrar molts col·leccionistes per comprar a fora. Ara, Swab mira d'omplir un buit amb voluntat de continuïtat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut