Barcelona

Neix a Barcelona la Fundació Alorda-Derksen per donar suport a l'art del segle XXI

Manuel Alorda és un empresari de mobles de jardí d'una empresa catalana, familiar i amb presència a mig món. I té una passió confessable: el col·leccionisme d'art. Amb la seva dona, han creat una nova fundació a Barcelona per donar suport a l'art del segle XXI. La nova fundació s'afegeix a altres de caràcter privat com la Gòdia, la Vila-Casas o la Suñol, que últimament han obert seu i exposició a la capital catalana.

Actualitzat
Caòtica. Així defineix Manuel Alorda la seva col·lecció. Eclèctica, matisa la seva dona, Hanneke Derksen. Tot dos, posant amb l'escultura de lletres, homenatge al poeta César Vallejo, de Jaume Plensa, una de les obres de la nova fundació -privada, sense ajuts públics- batejada amb els cognoms del matrimoni i que aquest dissabte obre portes al carrer Bruc, cantonada Aragó.

L'eclecticisme, el caos o, simplement, la riquesa de la col·lecció Alorda-Derksen s'expliquen amb els llibres sobre els fons familiars fins ara publicats, un de marcs dels segles XVI al XVIII i un altre de peces de plata. Res a veure amb la reivindicació de les obres del segle XXI que fan des des de la seu de la fundació.

Compra quan té diners, però Manuel Alorda diu que el que més l'apassiona és buscar i dur a Barcelona l'obra d'artistes poc vistos aquí. Damien Hirst, una de les grans figures de l'art britànic actual, és dels noms destacats en aquesta mostra de presentació. De moment, la sala d'exposició, amb les dimensions d'un pis burgès, obrirà els dimecres, divendres i dissabtes.
Anar al contingut