Barcelona

Nebrera plega sense aclarir el seu futur i criticant el funcionament del Parlament

Una de les veus crítiques del Partit Popular català, la diputada Montserrat Nebrera, ha oficialitzat la seva sortida del partit. Nebrera ha comparegut al Parlament per explicar les seves raons, entre les quals hi ha el fet de no haver aconseguit la regeneració que pretenia dins de la formació. La diputada, que també abandona l'escó, no ha aclarit el seu futur polític, només ha assegurat que no se'n va a cap altre partit. Nebrera ha posat en coneixement del líder popular, Mariano Rajoy, la seva renúncia a través d'una carta oberta.

Actualitzat
Montserrat Nebrera està profundament decebuda amb el Partit Popular. És per això que ha fet una crida a la renovació i ha afirmat que marxa sola, però que n'hi ha més que pensen com ella. La seva decepció, però, va més enllà, i reitera que la política catalana en general necessita una regeneració profunda i convida tots aquells que comparteixin aquest diagnòstic a seguir-la.

Pel que fa a l'escó, Nebrera ha afirmat que el deixa per "coherència", ja que considera que el "parlamentarisme és inútil" i està controlat pels aparells dels partits. També ha afirmat que no el retorna a l'actual PP català, que és, segons ella, una simple "sucursal" de Madrid, sinó al PPC de fa tres anys, quan ella hi va ingressar sota l'empara de Josep Piqué.

La missiva amb la qual Montserrat Nebrera ha posat en coneixement de Mariano Rajoy que deixa el partit, carta que publica "El Periódico", posa de manifest la seva decepció per no haver pogut dur a terme la regeneració interna i ideològica del partit. Era un dels principals objectius de Nebrera quan va entrar ara fa tres anys al PP, de la mà de Josep Piqué. 

De tot plegat, Montserrat Nebrera en parla en el seu llibre "En legítima defensa", que publicarà el 27 d'octubre. En l'obra carrega contra el partit en general i, en concret, contra la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho.

En uns fragments del llibre que ha publicat el diari "El Mundo", Nebrera afirma que Sánchez-Camacho no té credibilitat i que la va intentar convèncer perquè no rivalitzés amb ella a les primàries del partit oferint-li ser portaveu adjunta al Parlament.

La diputada popular també escriu contra l'expresident José María Aznar, de qui diu que entén Catalunya com una població malalta. També especula sobre la possibilitat d'engegar un nou projecte polític i convida els militants a seguir-la.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut