El primer secretari del PSC, Pere Navarro
El primer secretari del PSC, Pere Navarro (Foto: EFE)
Barcelona

Navarro ofereix suport a CiU si deixa de prioritzar la independència

El líder del PSC ha dit que, mentre CiU prioritzi la independència, se centrarà a construir una alternativa que garanteixi els serveis públics i un projecte federal d'estat. Navarro assegura que els socialistes estan a favor del referèndum, però sempre que sigui legal, pactat amb el govern espanyol i vinculant.

RedaccióActualitzat
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ofereix la col·laboració del seu partit a Convergència i Unió si la federació evoluciona i deixa de prioritzar la independència de Catalunya i se centra a impulsar el creixement econòmic més solidari i canvis en la fiscalitat per evitar-ne el frau. Navarro ho ha dit en una entrevista a l'agència EFE, on concreta que, mentre CiU prioritzi la independència, els socialistes se centraran a construir una alternativa que garanteixi els serveis públics i un projecte federal d'estat.

Pere Navarro justifica l'abstenció anunciada pel seu partit al Parlament en relació amb la consulta per la independència pel fet que Esquerra i CiU l'hagin pactat sense "comptar amb nosaltres" ni amb la resta de partits. Navarro assegura que els socialistes estan a favor del referèndum perquè "els catalans puguin pronunciar-se sobre la seva relació amb Espanya", però sempre que sigui legal, pactat amb el govern espanyol i vinculant. El líder del PSC afegeix que, en qualsevol cas, ell està en contra de la independència i defensa un model d'estat federal.

Per Navarro, l'escenari polític que hi ha ara és el "d'una CiU en mans d'una ERC poc creïble perquè ha aprovat un document de govern amb propostes que fa tres mesos deia que eren impossibles". I ha afegit: "Tenim una CiU en braços del moviment independentista i que tanca els ulls davant el sofriment de moltes persones, que tenen tants problemes i que no poden esperar a aquest meravellós paradís de la independència que vindrà després del 2014, sinó que les seves necessitats són d'avui".

Tanmateix, el primer secretari dels socialistes catalans considera que "CiU pot evolucionar si pensa que el camí cap a la independència no és la prioritat" i reclama que "cal explorar camins d'entesa amb la resta d'Espanya".

El líder del PSC també ha retret al PP "l'immobilisme" en la qüestió de la consulta, el pacte fiscal i altres matèries que provoquen tensió amb Catalunya. I ha advertit: "El que pot provocar amb aquesta actitud és just el contrari del que vol". I és que "el PP -diu- "està fent créixer l'independentisme".
Anar al contingut