L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Lleida

Navarro diu que les primàries podrien no fer-se si hi ha un avançament electoral

El primer secretari del PSC ha afirmat que, si s'avancen els comicis i el calendari electoral impedeix la celebració de primàries obertes, hauran d'estudiar altres processos per elegir el seu candidat a la Generalitat. Les declaracions de Navarro arriben poc després que l'exconsellera Montserrat Tura ha anunciat la seva voluntat de presentar-se a les primàries.

RedaccióActualitzat
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha admès per primera vegada que si els comicis autonòmics s'avancen a aquesta tardor el PSC "haurà d'adaptar-se" al calendari electoral. Si aquest impedeix la celebració de primàries obertes, estudiarà altres "processos" per elegir el seu candidat.

Quan s'anunciï la data electoral, el PSC "dirà immediatament quin és el procés o el sistema" per escollir el seu candidat a la Generalitat, un mecanisme que en qualsevol cas serà "democràtic i transparent", ha subratllat Navarro. Fonts socialistes apunten des de fa dies que l'opció més plausible si els comicis són a la tardor és l'elecció del candidat en una votació del consell nacional del partit.

Coincidint amb Pere Navarro, l'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, creu que no té sentit fer primàries al PSC per elegir el candidat a la presidència de la Generalitat si les eleccions catalanes són al novembre o al desembre. "Si fossin a partir de la primavera té tot el sentit fer primàries", ha dit, però seguidament ha matisat que "amb unes eventuals eleccions" abans de la primavera que, per ell, no serien "bones per al país" "no té sentit ni hi ha temps per fer primàries obertes a la societat".

Les declaracions de Navarro i Ros arriben poc després que l'exconsellera Montserrat Tura ha anunciat la seva voluntat de presentar-se a les primàries, unes primàries que ha confiat que el seu partit farà encara que Mas convoqui eleccions anticipades.

D'altra banda, Ros ha apostat perquè el PSC incorpori el dret a decidir de Catalunya en el seu programa electoral perquè, segons ha dit, "ha quedat clar que els catalans aspiren a un canvi important en les relacions amb l'Estat".
Anar al contingut