El candidat del PSC, Pere Navarro, davant dels candidats socialistes
Navarro anima el PSC: "Cal fer que la gent voti el que realment pensa". (Foto: ACN)
Barcelona

Navarro defensa que el PSC representa la majoria del poble i anima la gent a votar el que pensa

El candidat del PSC, Pere Navarro, s'ha fet la foto de família amb els caps de llistes i ha insistit en la "via d'èxit" federalista. Assegura que el partit ha d'aconseguir que els catalans votin el que pensen perquè, diu, els socialistes sintonitzen amb la immensa majoria del poble.

RedaccióActualitzat
El PSC continua fent camí de cara a les eleccions del 25-N. El seu candidat, Pere Navarro, s'ha reunit amb les candidatures de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida per presentar unes llistes amb una forta presència municipalista.

En l'acte, Navarro ha insistit en la via federalista, que defineix com el model "d'èxit" de països com Alemanya, els Estats Units i el Canadà. Navarro ha afirmat que "hi ha estats federals que funcionen molt bé". I afegeix: "Si algú vol saber què és el federalisme, que hi vagi o que miri la Viquièdia i s'ho llegeixi".

El PSC aposta per una reforma constitucional per consolidar la via federal. Navarro destaca la "claredat" d'aquesta proposta en front dels plantejaments "inconcrets" de CiU.

El líder dels socialistes nega que la formació no sàpiga quin rumb agafar. És més, assegura que el seu partit representa "la immensa majoria del poble de Catalunya". Navarro cita les enquestes i assegura que ara el que cal és "fer que el que pensa la gent de veritat es correspongui amb el que votin el 25N".

Aposta per l'eix social

El líder del PSC ha pronunciat davant més d'un centenar de candidats socialistes un discurs de marcat contingut social, en què ha desgranat els "fracassos i incompliments" dels dos anys de govern d'Artur Mas, alhora que ha denunciat la seva política "de pactes i retallades amb el PP".

El PSC busca així tornar l'eix social al centre del debat polític a Catalunya. Navarro denuncia que, en el mandat de CiU, "més de 150.000 empreses han desaparegut, hi ha 250 nous aturats cada dia, tenim 400.000 aturats de llarga durada, més de la meitat dels joves en atur, 250.000 catalans que no tenen cap ingrés, i 30 famílies que cada dia es veuen fora de casa perquè no poden pagar la hipoteca".

Segons els socialistes, per Mas "la independència és una cortina de fum" amb la qual tapar el balanç de la seva gestió. Navarro creu que Convergència "només pensa en els símbols, però no en les persones ni en el territori".

Llistes municipalistes

El PSC recull la seva força als ajuntaments a les candidatures a les eleccions. Ho demostra el fet que tres de les quatre llistes tenen un alcalde al capdavant. La de Barcelona, amb el mateix Navarro, que, tot i que ho deixarà després de les eleccions, encara és alcalde de Terrassa. A Lleida, hi va de número 1 l'alcalde, Àngel Ros. I a Girona, el de Palafrugell, Juli Fernández. Tarragona és l'excepció, amb Xavier Sabaté com a primer de la llista.
Anar al contingut