Pere Navarro al congrés dels socialistes francesos a Tolosa de Llenguadoc.
Pere Navarro al congrés dels socialistes francesos a Tolosa de Llenguadoc.
Tolosa de Llenguadoc

Navarro carrega contra Mas i Rajoy per "no solucionar problemes i posar més distància entre Catalunya i Espanya"

Arran de les acusacions entre Mariano Rajoy i Artur Mas, el primer secretari del PSC ha remarcat que considera que cal criticar-los a tots dos perquè no han sabut dialogar.

RedaccióActualitzat
Arran de les acusacions entre Mariano Rajoy i Artur Mas, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha remarcat que considera que cal criticar-los a tots dos perquè no han sabut dialogar, a més d'aplicar unes politiques d'austeritat que, diu, no aporten solucions a la greu situació econòmica.

Des de Tolosa de Llenguadoc, on el Partit Socialista francès està celebrant el seu congrés, el líder del PSC ha acusat els dos presidents de "no solucionar els problemes i posar més distància entre Catalunya i Espanya".

"Tornar a l'Espanya dels 70"

El primer secretari del PSC també ha criticat la voluntat del govern espanyol d'auditar les autonomies. Navarro acusa Rajoy i el PP de mostrat "el seu esperit recentralitzador, el seu esperit de tornar a l'Espanya dels 70 on hi ha un centre que ho controla tot i hi ha unes perifèries que no tenen autonomia".

Navarro contraposa a aquest model del PP, l'aposta del PSC per "reivindicar la capacitat de les autonomies" i un estat federal "per tenir capacitat per administrar-se".

elació amb els socialistes francesos

Pere Navarro ha tingut l'oportunitat de conversar a la Tolosa amb el ministre francès d'interior, Manuel Valls, i amb la candidata socialista a l'alcaldia de Paris, Anne Hidalgo. Valls no s'ha volgut pronunciar sobre un possible procés d'independència a Catalunya i ha insistit en la necessitat de promoure politiques socials.

Valls ha assenyalat que "les polítiques que s'estan fent a Catalunya i Espanya són radicalment equivocades". Segons el ministre francès, "quan PP i CiU aproven una reforma laboral i ens diuen que això serà la solució per a l'atur, i llavors l'atur no deixa de créixer, vol dir que hi ha alguna cosa que no han fet bé". Per això, reclama polítiques de creixement econòmic perquè "les seves polítiques no serveixen per sortir d'aquesta situació".
Anar al contingut