Naufraga una embarcació amb 700 immigrants al sud de Creta

Han rescatat 340 supervivents a 75 milles al sud de l'illa i hi ha 4 cadàvers

RedaccióActualitzat

Aquest divendres la Guàrdia Costera grega ha rescatat en aigües internacionals al sud de l'illa de Creta almenys 340 supervivents d'una embarcació d'uns 30 metres de llargària que podria ser una barca de pesca i que s'ha acabat enfonsant. El naufragi ha passat a uns 140 quilòmetres al sud de Kalí Limeni, una petita població costera situada al centre de l'illa. L'embarcació havia salpat d'Alexandria, Egipte, segons l'Organització Internacional per a les Migracions, i es dirigia a Itàlia. 

En un primer moment Nikos Lagkadianos, portaveu de la Guàrdia Costera, ha informat que les condicions meteorològiques eren bones i que s'havia pogut rescatar gairebé tots els passatgers, però més tard s'ha sabut que n'hi viatjaven molts més, fins a 700. De moment només s'han trobat 4 cadàvers a l'aigua i les feines de rescat de la resta continuen. Es tem que la xifra d'ofegats augmenti en les pròximes hores. L'acord de devolució de refugiats entre la UE i Turquia ha fet créixer les rutes a través del Mediterrani i ha reduït les arribades diàries a Grècia a 47, de les 1.200 que hi havia de mitjana abans de firmar el pacte. 

Un vaixell que circulava per la zona ha donat l'alerta i la Guàrdia Costera hi ha enviat dues patrulleres, un avió i un helicòpter. En l'operació de rescat també hi han participat quatre vaixells més.

117 cadàvers a la costa líbia

D'altra banda, aquest dijous s'han localitzat almenys 117 cadàvers ofegats al mar a prop del poble libi de Zuara, entre la capital, Trípoli, i la frontera amb Tunis. La Mitja Lluna Roja ha explicat que es van descobrir els primers cossos a la platja i que després n'han anat trobant cada vegada més, de manera que la xifra pot anar augmentant.

Creta, nova ruta

Les últimes setmanes diverses expedicions han aprofitat la millora del temps per fer el viatge des de Líbia carregats d'immigrants i refugiats procedents del Pròxim Orient. La majoria fan el viatge fins a Itàlia, però aquest mateix dimecres una altra embarcació amb més de 100 afganesos van aconseguir arribar fins a la mateixa illa de Creta, el primer cas des que va començar l'actual onada migratòria.

Arribar a Creta, però, és molt més difícil i arriscat que superar els pocs quilòmetres que hi ha entre la costa turca i les illes de l'Egeu, però un cop aquesta ruta va quedar tancada amb l'acord entre la UE i Turquia, s'han recuperat rutes antigues, com la de Líbia a Itàlia, i se n'estan obrint de noves, com la de Creta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut