Un moment de l'assaig de "Natale en casa Cupiello"
Un moment de l'assaig de "Natale en casa Cupiello"
Barcelona

"Natale en casa Cupiello", dirigida per Oriol Broggi, es representa a la Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya acull aquests dies "Natale en casa Cupiello", una obra que parla del Nadal i els conflictes familiars. Dirigida per Oriol Broggi, es vol que acabi sent una tradició d'aquestes dates.

RedaccióActualitzat
Oriol Broggi és el director del moment, un home que sap trobar els matisos més poètics a les tragèdies. La seva última obra, "Incendis", ja torna a ser un èxit al Romea.

Coincidint amb aquests dies de festes de Nadal, la Biblioteca de Catalunya acull l'obra "Natale en casa Cupiello", una obra que parla del Nadal i els conflictes familiars.

Segons Broggi, "és una obra aparentment poc seriosa, poc profunda i, en canvi, explica que els homes es pensen que fan i desfan, però en realitat no s'adonen de res, i les que maneguen la casa, els sentiments i el sentit de la vida són les dones".

Broggi ha tornat a reunir la família Cupiello per Nadal, és la tercera vegada, i és que l'efecte mirall que causa en l'espectador deixa sempre un gran record. Qui no ha tingut mai una trifulca familiar en ple àpat nadalenc?

L'actor Boris Ruiz, un dels protagonistes, explica que "sempre surt un conflicte: et poses allà a taula, que si cava, que si no sé què i ja et surt el Cristo, que si l'herència, que si que s'ha separat..."

Boris Ruiz s'estrena com a patriarca d'aquesta família que Marissa Josa, que repeteix en el rol central de Mamma, comanda a l'ombra i esbufegant: no té prou feina que encara ha de desfer la cola perquè el senyor Cupiello pugui acabar el pessebre.

Marissa Josa comenta que "el matí d'aquesta dona el dia de Nadal és una verdadera bogeria, la tia està dels nervis perquè té tota la feina acumulada".

La voluntat és que aquesta obra de teatre acabi convertint-se en una tradició per festes: cada ovella al seu corral, i la família Cupiello, a la Biblioteca per Nadal.
Anar al contingut