Narcís Serra, aquest dimecres, en la comissió del Congrés (EFE)
Narcís Serra, aquest dimecres, en la comissió del Congrés (EFE)
Madrid

Narcís Serra diu que s'hauria d'haver reflotat CatalunyaCaixa i no haver-la malvenut

L'exvicepresident espanyol i expresident de CatalunyaCaixa admet al Congrés que la immobiliària de l'entitat va alimentar la bombolla immobiliària

RedaccióActualitzat

Narcís Serra considera que CatalunyaCaixa no s'hauria d'haver malvenut i ara estaria tornant ajudes com Bankia. Ho ha dit a la comissió del Congrés que investiga la crisi financera. L'exvicepresident del govern espanyol i expresident CatalunyaCaixa s'ha desvinculat del forat deixat per la que va ser la segona caixa més important del país.

Serra ha recordat que quan va arribar a la presidència de l'entitat ja estava totalment lligada a Procam, la quarta immobiliària d'Espanya i responsable del 60% dels resultats de la caixa. Una situació, ha dit Serra, que va acabar esclafant l'entitat.

"Va acabar sent un problema que aixafava la caixa perquè tenia molt més pes tota aquesta estructura de maó que la capacitat financera de la mateixa caixa"

 

 

Quan va intentar canviar aquesta dependència i l'equip directiu de CatalunyaCaixa, Serra va topar amb la negativa del Banc d'Espanya.

"No va ser aquest el criteri del banc, que va insistir en mantenir el director i va considerar que era suficient complir amb les recomanacions que el banc havia efectuat.

I amb to crític Narcis Serra ha sentenciat: "Si s'hagués fet amb CatalunyaCaixa el mateix que es va fer amb Bankia, injectar-hi diner públic, a hores d'ara, l'entitat catalana estaria tornant part de les ajudes, però es va optar vendre-la al BBVA a un preu reduït."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut