Madrid

Narbona valora positivament limitar la velocitat a 80 km/h i adverteix que 16.000 persones moren cada any per contaminació

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, ha valorat molt positivament el pla que limitarà a 80 quilòmetres per hora la velocitat màxima a l'àrea metropolitana de Barcelona per reduir la contaminació que provoca el trànsit. En aquest sentit, Narbona ha advertit que cada any 16.000 persones moren de forma prematura a l'estat espanyol per la mala qualitat de l'aire. La ministra ha destacat també el caràcter pioner a l'Estat de la mesura que, segons ha dit, generarà un debat que cal obrir.

Actualitzat

La ministra ha afirmat que les administracions locals i autonòmiques tenen les eines per apostar per la qualitat de l'aire i que, en aquest context, ha dit que la Generalitat s'ha sumat a una iniciativa que ja s'aplica en alguns països d'Europa però que és pionera a l'estat espanyol. Es tracta d'una mesura que pot generar debat, ha assegurat la ministra, tot i que creu que s'ha d'obrir.

En qualsevol cas, Narbona ha afirmat que la mesura serà positiva. I és que Narbona ha advertit que cada any 16.000 persones moren de forma prematura a l'estat espanyol per la mala qualitat de l'aire. Una contaminació que també provoca nombroses patologies que afecten, particularment, la infància.

Cristina Narbona ha avançat que a finals d'any el president espanyol es reunirà amb els presidents de les diferents comunitats autònomes per valorar els esforços que s'estan fent per lluitar contra el canvi climàtic.

Anar al contingut