La Haia

Naomi Campbell haurà de declarar pel cas dels "diamants de sang"

La top model Naomi Campbell haurà de tornar a comparèixer davant la justícia. Aquest cop no serà en un jutjat ordinari per les seves recurrents agressions a assistents i policies sinó que el seu currículum judicial farà un salt qualitatiu. Ara, haurà de comparèixer davant el Tribunal Especial per a Sierra Leone a la Haia. Els jutges volen que aclareixi si l'expresident Charles Taylor li va regalar uns "diamants de sang". La defensa sosté que la top model ha negat diverses vegades haver rebut aquest regal, però la fiscalia es basa en els testimonis de Mia Farrow i de Carole White.

Actualitzat
Ara fa tres mesos, en una entrevista de la cadena nord-americana ABC, Naomi Campbell no va voler parlar dels diamants que suposadament li hauria regalat l'expresident de Libèria.

Quan l'entrevistador li va preguntar "Va rebre un diamant de Charles Taylor?", la top model va dir-li: "No vaig rebre cap diamant i no vull parlar d'això. Moltes gràcies, no sóc aquí per això". I quan el periodista va insistir amb "Ens han dit que no està ajudant la fiscalia en aquest cas tan important", la resposta va ser encara més contundent: "Moltes gràcies, adéu".

La top model no en vol parlar. Però Campbell no s'escaparà tan fàcilment de la relació amb Charles Taylor, l'expresident de Libèria jutjat per crims contra la humanitat. El Tribunal Penal Internacional pels crims de Sierra Leone l'ha citat a declarar a la Haia el 29 de juliol. Si segueix negant-s'hi com fins ara, li recorda, passarà del glamur de les passarel·les a l'austeritat de la presó. Li poden caure set anys per negar-se a col·laborar.

Els magistrats que jutgen Taylor volen saber si va regalar a Campbell un diamant en brut, en una recepció a Sud-àfrica l'any 1997. Si fos així, seria una prova que l'expresident traficava amb els anomenats "diamants de sang". Els venia a canvi d'armes per finançar la guerra brutal a Sierra Leone. La model ho nega, però la seva agent i l'actriu Mia Farrow, que eren a la mateixa recepció, asseguren el contrari.

El Tribunal Penal Internacional jutja Charles Taylor des del 2008 per onze càrrecs de crims de guerra i contra la humanitat per la seva implicació en la guerra civil que va assolar Sierra Leone entre els anys 1991 i 2002.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut