Nadal treu ferro a les declaracions de Tura sobre l'autoprotecció per evitar els robatoris

El portaveu del govern català, Joaquim Nadal, ha tret ferro a les declaracions de la consellera d'Interior, Montserrat Tura, en què insta les víctimes potencials de l'onada de robatoris amb violència a invertir en mesures d'autoprotecció passives. La idea ha provocat que des de CiU s'hagi demanat la dimissió de la consellera i, acte seguit, Nadal ha justificat que es prenguin algunes mesures com a complement dels operatius policials extraordinaris que, segons diu, ja s'han posat en marxa.

Actualitzat

L'increment d'agents de la Guàrdia Civil i l'aplicació d'un ampli dispositiu policial demostren, per Joaquim Nadal, l'esteta relació entre la consellera d'Interior i el ministre de l'Interior per fer front a l'onada de robatoris amb violència que es produeixen últimament. Nadal ha aprovat així la feina que fa la consellera Tura després que des de l'oposició se n'hagi demanat la dimissió.

Nadal creu que totes les mesures que prenguin els veïns de zones periurbanes per garantir la seva seguretat són benvingudes. En aquest sentit ha constatat que és una pràctica habitual de molts ciutadans dotar-se d'alarmes i blindatge de portes per assegurar els seus béns. D'aquesta manera ha relativitzat les declaracions de la consellera de l'Interior.

Al mateix temps, ha fet una crida per tal de minimitzar l'alarma social creixent en algunes zones rurals del Camp de Tarragona arran dels robatoris. Nadal diu que de fets delictius n'hi ha hagut sempre i que tot i baixar en nombre no ho han fet en violència. Per això, ha dit que les forces policials continuaran treballant per reduir i, si pot ser, eliminar aquests delictes a partir dels dispositius extraordinaris que s'han posat en marxa.

Anar al contingut