Nadal, en una imatge d'arxiu, al Parlament (Foto: ACN)
Nadal, en una imatge d'arxiu, al Parlament (Foto: ACN)
Barcelona

Nadal s'explica: "He renunciat per dissipar qualsevol ombra que pogués quedar-me per inèrcia o interès"

"Són raons polítiques, personals i institucionals; i la suma de totes m'han portat a creure que era més convenient no acceptar que acceptar", ha dit per justificar la seva decisió de no acceptar la vicepresidència segona de la Mesa del Parlament.

RedaccióActualitzat
L'endemà de fer públic que rebutja la vicepresidència segona del Parlament, el diputat socialista Joaquin Nadal n'ha explicat els motius. "He renunciat per dissipar qualsevol ombra que jo pogués quedar-me per inèrcia o interès", ha afirmat Nadal, a qui el partit li havia ofert aquest càrrec després de rellevar-lo com a portaveu parlamentari en favor de Xavier Sabaté.

"Són raons polítiques, personals i institucionals; i la suma de totes m'han portat a creure que era més convenient no acceptar que acceptar", ha dit per justificar la seva decisió. Nadal ha confirmat que va comunicar fa una setmana la seva decisió per carta al primer secretari del PSC, Pere Navarro, a qui expressava la seva insatisfacció amb els canvis al capdavant del grup parlamentari i el seu desig de continuar com a diputat fins que s'acabi la legislatura.

Clotas també se'n va

Les explicacions de Nadal arriben coincidint amb la decisió d'Higini Clotas, l'actual vicepresident segon de la cambra, que deixa el càrrec encara que el seu company de partit no l'hagi acceptat. Clotas ja va mostrar el seu malestar quan el partit li va demanar que deixés el càrrec a la Mesa perquè el pogués assumir Nadal.
Anar al contingut