Barcelona

Nadal reconeix que la informació als afectats de la nevada a carreteres i trens va ser "insuficient"

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha reconegut que la informació que es va donar als afectats de la nevada de fa un mes, tant a la xarxa viària com a la ferroviària, va ser "manifestament insuficient". El conseller ho ha dit durant la seva compareixença al Parlament per donar explicacions sobre com el seu departament va afrontar el temporal. Tot i admetre errors, Nadal ha remarcat "que la recuperació del servei ferroviari" va ser "bastant eficient".

Actualitzat
La circulació de trens es va poder recuperar, la nit del 8 al 9 de març, en aquells trams on hi havia subministrament. La caiguda d'arbres i de cables, la congelació d'enclavaments i la mala mar a la comarca del Maresme van obligar a interrompre algunes línies. "No és feina" del gestor del servei ferroviari vigilar el subministrament elèctric o preveure la caiguda d'arbres, ha afirmat el conseller.

La xarxa viària va ser l'àmbit que "més ràpidament va aconseguir normalitzar-se" la matinada del 9 de març, encara que "és evident" que van quedar vehicles atrapats a les carreteres i que molts viatgers van haver de passar la nit en zones especialment habilitades. Els problemes que van patir les 1.300 persones que han haver de ser rescatades en quedar atrapades a les carreteres per evitar que passessin la nit al seu vehicle són per Joaquim Nadal la "màxima afectació" del temporal.

Les crítiques al govern per la manca de previsió van ser freqüents els dies posteriors a la nevada i també en la compareixença d'aquest dijous. Sobre l'operatiu previ a l'arribada del temporal, Joaquim Nadal ha explicat que després de rebre la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Nevades, el dia 7, es van activar els operatius a les carreteres, ports i servei ferroviari.

Interior reformarà el Neucat

Unes hores abans, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha comparegut al Parlament per parlar també de la nevada. Saura ha defensat la gestió del seu departament, però també ha reconegut errors. Per això, ha anunciat una remodelació a fons del Pla Especial d'Emergències per Nevades, el Neucat, per dotar-lo de més capacitat per incidir en les companyies responsables de serveis bàsics, com la telefonia i l'electricitat, i poder dictar-los instruccions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut