El cap de l'oposició, Joaquim Nadal, en una imatge d'arxiu.
El cap de l'oposició, Joaquim Nadal, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Nadal reclama un PSC amb llibertat de vot a Madrid en temes catalans

El president del grup socialista, Joaquim Nadal, reclama en un article que publica el diari "Avui" que el PSC tingui llibertat de vot a Madrid quan els temes a debat al congrés afectin Catalunya. "Necessitem un PSC amb llibertat de vot, en temes catalans, per als parlamentaris socialistes catalans a Madrid", escriu Nadal, que considera que això és més important que tenir un grup parlamentari propi. D'altra banda, el líder socialista al Parlament diu que posa a disposició del congrés tots els seus càrrecs orgànics, alhora que es manifesta a disposició del projecte, de la renovació i de la direcció que en surti.

Actualitzat
Nadal aposta perquè els parlamentaris socialistes catalans a Madrid tinguin llibertat de vot cada vegada que es toquin temes que afectin Catalunya. Això, diu, "és més important que el grup propi", una idea que afirma defensar des de fa temps.

El líder parlamentari dels socialistes catalans reconeix una "doble desfeta electoral" pels resultats obtinguts el novembre del 2010 i al 22-M, i davant de l'"acumulació de desgast" proposa un conjunt de reflexions en set punts en vistes al congrés que el partit ha de celebrar aquesta tardor.

Joaquim Nadal es declara "coresponsable de l'orientació política dels darrers anys" i abans que res posa tots els seus càrrecs orgànics "a disposició del congrés i de la direcció que en surti". I a continuació, afegeix que es posa també "a la plena disposició del projecte socialista i de la seva renovació i impuls necessaris".

A partir d'aquí, amb el seu estil característic, Nadal advoca per un "retorn als fonaments ideològics", amb "més catalanisme i més esquerra" i "noves dinàmiques internes" i la renovació "no només de noms en la direcció, sinó de les estructures orgàniques".

Piulant

Després de la publicació de l'article al diari "Avui", Nadal, un dels polítics catalans més tuitaires, ha piulat a la xarxa de microblòguing a les set del matí, cosa que ràpidament ha generat les primeres reaccions entre els usuaris.

Nadal ha volgut destacar
que serà en el congrés de la tardor quan posarà els càrrecs a disposició del seu partit, i ha insistit en el fet que alhora es posarà a disposició del PSC pel projecte que en surti.
Anar al contingut