Sant Joan Despí

Nadal diu que l'aposta de Madrid per l'eix mediterrani és clara i nega que doni prioritat al corredor central

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha sortit al pas a "Els matins" de TV3 de la polèmica al voltant de la postura del govern espanyol sobre el corredor ferroviari del Mediterrani, especialment després de l'acord firmat entre el ministre de Foment, José Blanco, i el seu homòleg francès, Thierry Mariani, en què s'aposta per potenciar tots els corredors, també el central que passa per Madrid i Aragó. Nadal assegura que l'aposta de Madrid per l'eix mediterrani és clara i que l'acord entre Espanya i França només posa sobre la taula la necessitat de potenciar les altres connexions ferroviàries amb França.

Actualitzat
Nadal ha negat en declaracions al programa "Els matins" de TV3 que Blanco doni "prioritat" al corredor ferroviari central davant del mediterrani que reivindiquen Catalunya, el País Valencià, Múrcia i les Balears.

Després d'una reunió que van mantenir a París, Mariani i Blanco es van comprometre a treballar perquè la connexió ferroviària pel centre dels Pirineus, entre Pau i Canfranc, s'inclogui entre els eixos prioritaris transeuropeus per la Comissió Europea en la decisió que ha de prendre el proper 19 d'octubre. Nadal ha assegurat que no creu que el ministre sigui "ambigu", sinó "claríssim" i, en aquest sentit, ha volgut remarcar: "No hi ha cap canvi. El 19 d'octubre el govern jugarà a fons la carta del corredor mediterrani que ha d'unir Algesires i París per la Jonquera".

El líder del PSC ha admès que un tuit que assegurava que Espanya apostava pel corredor central en detriment del corredor mediterrani va generar cert rebombori al Parlament. Segons ha explicat, el president de la Generalitat, Artur Mas, li va demanar explicacions i després van parlar amb Blanco, que va aclarir que el pacte simplement comporta "donar un nou impuls a alguna cosa que ja hi és".

En qualsevol cas, Nadal ha admès que Espanya aposta "pels dos eixos ferroviaris". Ara bé, ha reiterat que el corredor mediterrani "ja s'està fent".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut