Barcelona

Nadal confirma que s'han iniciat els contactes amb el govern central per desenvolupar l'Estatut i considera "preocupant" el recurs del Defensor del Poble

El conseller de Presidència i Portaveu, Joaquim Nadal, ha qualificat de "preocupant" la decisió del Defensor del Poble de recórrer l'Estatut al Tribunal Constitucional pel tipus de magistratura que és. Precisament Nadal ha confirmat després de la reunió del Consell Executiu que Generalitat i govern central han acordat iniciar els treballs previs a la creació de les comissions de Treball que han de desenvolupar el nou Estatut. El mateix Joaquim Nadal i el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, es van reunir a la Moncloa amb la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega i el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla.

Actualitzat

Les dues delegacions van decidir els grups de treball que analitzaran la creació i la composició de la Comissió Bilateral, de la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat i de la Comissió d'Infraestructures.

Els consellers Nadal, Saura i Castells treballaran de forma coordinada amb el govern central, a través del vicepresident econòmic, Pedro Solbes, i del ministre d'Administracions Públiques, per acordar la composició, les funcions, els objectius i els paràmetres que es fixaran per crear  la Comissió Bilateral i la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat i la d'Infraestructures.

A principi d'octubre està previst que els consellers Nadal i Saura es reuneixin una altra vegada amb la vicepresidenta del govern i amb el ministre d'Administracions Públiques per analitzar els materials que els grups de treball elaboraran el mateix mes de setembre.

El recurs del Defensor del Poble és "preocupant"

En relació amb el recurs presentat pel Defensor del Poble contra alguns aspectes del nou Estatut, Nadal l'ha valorat "negativament i amb preocupació". Tot i això el conseller ha instat a "deixar fer" el Tribunal Constitucional perquè determini la constitucionalitat del text.

Nadal ha recordat que "altres governs autonòmics" han decidit també recórrer l'Estatut "per qüestions de caràcter sectorial", però ha afirmat que es més preocupant que el presenti "una magistratura com el Defensor del Poble".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut