Barcelona

Nadal avisa que les consultes poden generar frustració quan topin amb la realitat

El cap de l'oposició, el socialista Joaquim Nadal, considera que la consulta per la independència d'ahir a Barcelona ha tingut un "èxit raonable", però avisa que els resultats poden crear frustració quan topin amb la realitat. En aquest sentit, ha recordat que CiU aquest dimecres votarà en contra de la independència al Parlament, tot i haver donat suport a la consulta.

Actualitzat
Joaquim Nadal ha alertat que hi ha qui del procés de les consultes sobiranistes "en fa una expectativa", i en aquest sentit ha conclòs que "de la il·lusió a la frustració hi ha un pas". Per això, ha considerat que "si d'aquí a uns anys s'arriba a la consulta número 20 pot ser que la gent se'n cansi. Que pensi que això no ens porta enlloc".

D'altra banda, Nadal ha assegurat que el govern de CiU hauria d'incloure als pressupostos el fons de competitivitat que li deu el govern espanyol, encara que Madrid no tingui prevista aquesta partida. Ho ha considerat com un repte que caldria llançar a l'executiu central, que tindria el suport del PSC. També ha assegurat que si CiU tirés endavant un plantejament d'aquest tipus al Congrés, tindria el suport dels 25 diputats del PSC.

Nadal ha insistit que Mas-Colell planteja uns ingressos que no són realistes, quan vol incloure diners de la venda d'edificis hospitalaris que ara són propietat de l'Estat.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut