Ronnie Wood a la presentació del seu llibre de pintures a Barcelona (Efe)
Ronnie Wood a la presentació del seu llibre de pintures a Barcelona (Efe)
Barcelona

Música i pintura, la doble faceta artística de l'"stone" Ronnie Wood

Els Rolling actuen aquest dimecres a Barcelona, però, abans, el guitarrista Ronnie Wood ha presentat un llibre on recopila els treballs de la seva altra passió: la pintura

RedaccióActualitzat

El guitarrista de The Rolling Stones, Ronnie Wood, ha presentat a Barcelona el seu llibre "Ronnie Wood Artist", on el músic britànic recopila els treballs que ha fet amb la pintura, un art al qual es dedica des dels 7 anys.

En el llibre es compilen per primera vegada totes les pintures i altres treballs pictòrics fets per Wood, des del seu portafoli de l'escola d'art fins als treballs més íntims de l'artista, que ha decidit publicar l'obra aquest any per commemorar el seu 70 aniversari.

"La pintura és una manera d'expressar-me de forma privada i singular. M'agrada fer música com a part d'un grup. Però amb la pintura puc donar-me un espai per a mi."

 

Assegura que quan es lleva al matí, ja ho veu tot com una pintura. Diu que està tocat per la música i per l'art. Tant que Keith Richards li ha posat el sobrenom de Ronnie Rembrandt.

"Crec que estan bastant orgullosos de mi i molt contents dels meus progressos."

 

Per al concert dels Rollings a Barcelona, Ronnie Wood espera els seus companys a casa. El guitarrista viu llargues temporades al seu pis de l'Eixample.

"La llibertat de la ciutat. El Gaudí excèntric amb la combinació de Picasso i Miró, que no és gaire lluny."

 

El director del museu Picasso, Emmanuel Guigon, ha estat l'encarregat de fer el pròleg del llibre de Wood, que inclou a més un epíleg del seu company de banda Keith Richards.

Guigon ha explicat que la relació amb Wood va néixer per pura casualitat, en trobar-se'l un dia baixant les escales de l'edifici on viu, a Barcelona, per després assabentar-se que el mític guitarrista també tenia un pis aquí.

"A partir d'aquella trobada el vaig convidar a venir a veure el museu, perquè em va semblar molt bé barrejar aquests dos mons, ja que tant Picasso com els Rolling Stones eren creadors de mons."

A Ronnie Wood Barcelona l'inspira i Picasso també. Per això el vell rocker s'ha mostrat feliç de poder presentar la seva obra al Museu Picasso.

Els components de The Rolling Stones han arribat aquest dilluns a Barcelona per actuar demà, dimecres, a l'Estadi Olímpic de Barcelona, en l'únic concert a Espanya del tram europeu de la seva gira "Stones-No Filter", que va començar el 9 de setembre a Hamburg i acabarà el 25 d'octubre a París.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut