L'expresident del Pakistan Pervez Musharraf.
L'expresident del Pakistan Pervez Musharraf. (Foto: Reuters)
Islamabad

Musharraf queda sota arrest domiciliari després de comparèixer davant la justícia

L'expresident del Pakistan és jutjat per l'acomiadament il·legal de jutges durant l'època en què ell era al poder. La policia l'ha detingut als afores d'Islamabad després que ahir marxés del tribunal desobeint les ordres del magistrat. Les accions judicials contra Musharraf s'han reprès després d'haver tornat de 4 anys d'exili amb la intenció de presentar-se a les eleccions.

RedaccióActualitzat
L'expresident del Pakistan Pervez Musharraf està sota arrest domiciliari durant almenys dos dies després de comparèixer davant la justícia. La policia l'ha detingut als afores d'Islamabad, la capital, l'endemà de marxar del tribunal on havia de declarar per l'acomiadament il·legal de jutges durant l'època en què ell era al poder, desobeint així les ordres del magistrat. Les forces de seguretat l'han portat a primera hora als jutjats i després l'han trasllat a la seva luxosa residència del barri de Chak Shazad, on l'expresident ha quedat sota arrest domiciliari. Es tracta de la primera vegada que els tribunals pakistanesos s'atreveixen a ordenar aquesta mesura per un exgeneral.

Poc després de ser detingut, Musharraf ha dit al canal Geo: "Vaig venir per decisió meva i afrontaré aquest problema perquè respecto la justícia". El seu advocat, que ha justificat la seva fugida dels jutjats per refugiar-se a la seva mansió "a prendre un cafè i fumar bons cigarros", ha presentat davant del Tribunal Suprem una petició en què demanaven la suspensió de l'ordre d'arrest, però l'alt tribunal encara no s'hi ha pronunciat.

Les accions judicials contra Musharraf s'han reprès després d'haver tornat de 4 anys d'exili amb la intenció de presentar-se a les eleccions. L'expresident és jutjat per un episodi que va tenir lloc al final del seu règim, quan, el novembre del 2007, es van detenir 60 jutges, entre ells el cap del Tribunal Suprem, Iftikhar Chaudhry. A més d'aquesta causa, l'exgeneral s'enfronta a un altre cas de traïció al Suprem i dos més per complicitat en els assassinats d'un dirigent nacionalista de la regió del Balutxistan, Nawab Bugti, el 2006, i de l'exprimera ministra Benazir Bhutto, el 2007.
Anar al contingut