Islamabad

Musharraf dóna ordres de disparar si es repeteix la violència política que ja ha deixat gairebé 40 morts

Els enfrontaments a Karachi entre els seguidors del president del Pakistan Pervez Musharraf i del jutge del Suprem suspès el 9 de març s'han tornat a repetir per segon dia consecutiu, malgrat la jornada de dol per celebrar els funerals per algunes de les víctimes de les hostilitats d'aquest dissabte. Segons les últimes xifres, van morir almenys 36 persones i avui hi ha hagut tres noves víctimes. Els enfrontaments podrien continuar, ja que aquest dilluns se celebra una nova vista al Tribunal Suprem pel cas del jutge retirat de les funcions, acusat d'abús de poder. El govern pakistanès ha donat ordres a les forces especials de disparar si es tornen a produir incidents.

Actualitzat
Partidaris del president Musharraf i grups d'opositors al govern, seguidors del destituït cap del Tribunal Suprem, el jutge Chaundhry, han continuat fent dels carrers de Karachi el seu camp de batalla. Un miler de persones han sortit a manifestar-se i hi ha hagut trets contra la policia, que ha respost amb gasos lacrimògens per dispersar els concentrats. Almenys tres persones han perdut la vida, la policia ha arrestat unes 50 persones i diverses gasolineres i botigues han estat incendiades.

Tot plegat l’endemà del pitjor dia de violència que recorda la ciutat. Entre 34 i 36 persones van perdre la vida i més d’un centenar van resultar ferides quan el magistrat del Suprem intentava participar en un acte públic. Partidaris armats d’un moviment pròxim al govern van voler evitar-ho i es van enfrontar amb els congregats.

Chaundry, que en diverses ocasions ha denunciat violacions dels drets humans i casos de corrupció institucional, va ser apartat del càrrec dies enrere acusat d'un suposat abús de poder. El Tribunal Suprem pakistanès acollirà aquest dilluns una nova audiència per tractar aquest cas.

Davant d’aquests incidents, el president Musharraf, al poder des de 1999 després de protagonitzar un cop d’estat, ha mobilitzat les forces paramilitars i els ha donat ordres de posar ordre a Karachi, una ordre que inclou la possibilitat de disparar si és necessari. Karachi és la capital sud-oriental de la província de Sindh i la ciutat més poblada de tot el país.
Anar al contingut