Barcelona

Museus plens tota la nit

Durant la Nit dels Museus, els 81 espais de Barcelona i la seva àrea metropolitana han rebut prop de 150.000 visitants

Actualitzat

L'oportunitat d'anar als museus fins molt més enllà de l'horari habitual i amb l'entrada de franc s'ha aprofitat a fons.

La Nit del Museus, una iniciativa avalada pel Consell d'Europa i seguida per 4.000 espais de quaranta països, s'ha convertit ja en tota una tradició. 

Música en directe, visites teatralitzades, projeccions de pel·lícules, itineraris, tallers... s'han pogut veure, aquesta nit de dissabte, en 81 espais de Barcelona i la seva àrea metropolitana, que han rebut prop de 150.000 visitants.

La sala oval del MNAC, un dels més visitats, s'ha omplert de ballarins de swing.

Molts han descobert el patrimoni romànic del país.

Al Museu d'Arqueologia, s'ha fet una classe d'investigació forense amb restes arqueològiques i un àpat inspirat en la gastronomia de l'antiga Roma perquè els visitants aprenguessin des de l'oci.

 A Girona, visita nocturna guiada per repassar la història de la ciutat i admirar alguns dels objectes més destacats dels museus gironins.

 

A Lleida, hi ha hagut una activitat molt especial, relacionada amb l'exposició temporal "El fil invisible: dones que cusen": una desfilada de moda.

I a Tarragona, al Museu d'Art Modern, els infants s'han convertit en artistes contemporanis reproduint l'obra del pintor Josep Maria Garcia Llort, de qui ara mateix hi ha una exposició temporal al mateix centre.

Aquest diumenge, molts museus obren també les portes en el Dia Internacional dels Museus, que es fa cada 18 de maig des del 1977. Des d'aleshores, no han parat de sumar-s'hi centres. L'any passat hi van participar més de 35.000 museus de 145 països.

L'actualitat del Dia i la Nit dels Museus es pot seguir a Twitter amb l'etiqueta #DIM2015.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut