Mursi, en el discurs que va pronunciar després d'aprovar-se la nova Constitució. (Foto: EFE)
Mursi, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
El Caire

Mursi denuncia el cop d'estat i diu que continua sent president d'Egipte

El president derrocat d'Egipte ha demanat als alts càrrecs militars i als soldats que acatin la Constitució i la llei i no responguin al "cop". També els ha instat a evitar un bany de sang.

RedaccióActualitzat
El fins ara president egipci, l'islamista Mohamed Mursi, derrocat pels militars, ha denunciat el cop d'estat i ha assegurat que continua sent president. Mursi ha demanat als alts càrrecs militars i als soldats que acatin la Constitució i la llei i no responguin al "cop". També els ha instat a evitar un bany de sang.

Mursi s'ha expressat així des de Twitter, la xarxa que ha fet servir després del missatge televisat en què el cap de les forces armades ha anunciat que el president del Tribunal Constitucional el rellevarà com a cap d'un nou govern interí tecnòcrata. L'exèrcit ha pactat amb les forces laiques i religioses un full de ruta que inclou la suspensió temporal de la Constitució i noves eleccions.

Abans que s'emetés el comunicat, ja havia afirmat des de la seva pàgina a Facebook que no acceptaria "renunciar de forma humiliant a la seva pàtria, legitimitat i religió".

Més enllà de les proclames, continua sent una incògnita la situació de Mursi. Durant les últimes hores s'ha dit que estava en arrest domiciliari, però ara s'especularia que seria en una mesquita.
Anar al contingut