Margallo ha assegurat que "demanar l'impossible és altament perillós".
Margallo ha assegurat que "demanar l'impossible és altament perillós".
Barcelona

Muriel Casals a Margallo: "No seria la millor sortida escoltar la veu del poble?"

Aprofitant la presència del ministre d'Afers Exteriors en un acte a Barcelona, la presidència d'Òmnium li ha preguntat directament sobre la consulta del 9 de novembre. Margallo li ha respost que "demanar l'impossible és altament perillós".

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo ha visitat Barcelona aquest dimecres per participar en una conferència a l'Hotel Palace titulada "El futur de la Unió Europea". Entre els assistents, hi havia la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que, al torn de preguntes, ha agafat el micròfon i li ha demanat per la consulta del 9 de novembre.

"No seria la democràcia i escoltar la veu del poble català la millor sortida per afrontar la situació actual?", li ha preguntat Muriel Casals. "Recordem que fa un any en el marc del Fòrum 'Spain Investors day' vostè va mostrar una obertura de mires i va fer unes declaracions on afirmava que Catalunya requeria d'un nou model amb més autogovern en matèries com el finançament, la cultura i les infraestructures. Veient que l'obra del govern espanyol ha anat precisament en el sentit contrari: recentralització de competències i imposició de polítiques públiques als territoris. No entén vostè com una proposta lògica l'aposta lògica pel dret a decidir que ha fet el poble català?", ha afegit.

El ministre ha respost a la presidenta d'Òmnium amb un advertiment: "Demanar el possible és sensat, demanar el probable és temerari i demanar l'impossible és altament perillós". José Manuel García-Margallo ha assegurat que el govern espanyol està disposat a dialogar, però sempre "amb respecte a la norma". "No m'agradaria en absolut que Catalunya naufragués", ha insistit que una Catalunya independent quedaria fora de la UE i tindria greus problemes pel que fa al deute i els inversors.

Anar al contingut