San Francisco

Murdoch no editarà el llibre en què O. J. Simpson explica com hagués matat la seva exdona

Rupert Murdoch no editarà el llibre d'O. J. Simpson on l'exjugador de futbol americà relata què hauria fet si hagués comès el doble crim del qual va ser absolt pel jurat. O. J. Simpson va ser jutjat a mitjans dels noranta per l'assassinat de la seva exesposa i un amic en un judici que va aixecar molta polseguera mediàtica. Amb el llibre, titulat "If I did it" ("Si ho hagués fet"), l'exestrella del fubtol americà havia fet renéixer la polèmica i, fins i tot, un dels advocats que el va defensar l'ha qualificat de "ridícul". Els familiars de les víctimes, a més, havien recollit firmes contra Simpson, l'editorial de Murdoch i la cadena Fox, que havia gravat un programa en què Simpson parlava del llibre que finalment no s'emetrà.

Actualitzat
Rupert Murdoch, president de la News Corp., companyia propietària de l'editorial HarperCollins i la cadena Fox, ha reconegut que es tracta d'un projecte "desafortunat". Les declaracions han arribat després que diverses cadenes afiliades a la Fox han decidit no emetre el programa especial en què Simpson parla en termes hipotètics sobre el seu paper en els assassinats.

"El judici del segle." Així es com es va anomenar el judici contra O. J. Simpson, que es va convertir en un circ mediàtic sense precedents i que va despertar el fantasma del racisme. Les enquestes d'aleshores mostraven com la majoria de població blanca creia en la culpabilitat de Simpson, mentre que els negres confiava en la seva innocència.

El judici va acabar amb l'absolució per part d'un jurat de majoria negra, després d'un any d'espectacle mediàtic. No obstant, al cap d'un any i mig, un altre jurat de majoria blanca el va condemnar a pagar 33,5 milions de dòlars pels danys als familiars de la seva exesposa i l'amic, assassinats.

El llibre, en una gran operació de màrqueting, havia de sortir a la venda el 30 de novembre, just a temps per a la temporada de Nadal. Pel que fa a les entrevistes, s'havien d'emetre en dues tandes a finals de mes, també, que és quan les cadenes de televisió mesuren l'audiència per determinar les seves tarifes de cara a la temporada següent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut