El president de Múrcia, el popular Ramón Luis Valcárcel (Foto: Reuters)
El president de Múrcia, el popular Ramón Luis Valcárcel (Foto: Reuters)
Múrcia

Múrcia diu ara que aplicarà la nova llei de l'avortament

El president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, ha assegurat avui que la seva comunitat acatarà i aplicarà la nova llei de l'avortament després de saber el pronunciament del Consell General del Poder Judicial, segons el qual l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional del recurs del PP contra la norma no té efectes suspensius. Valcárcel havia dit dilluns que "de moment no hi ha raons" per acatar la nova llei de l'avortament perquè encara no s'ha resolt "tot" i no hi ha sentència en ferm.

Actualitzat
"Si no hi ha efectes suspensius, faré el que sempre he fet en els 15 anys que fa que  presideixo la Regió de Múrcia: acatar totes les lleis. Unes m'agraden molt, altres em resulten indiferents, altres m'agraden menys, altres fins i tot poden minvar els meus ingressos un 15%. Això no li agrada a ningú, però s'acaten".

Valcárcel havia dit dilluns que "de moment no hi ha raons" per acatar la nova llei de l'avortament perquè encara no s'havia resolt "tot" i no hi havia sentència en ferm. Però el president murcià ha aclarit que quan va pronunciar aquestes paraules "necessitava saber" si "hi havia o no un efecte suspensiu" per l'admissió a tràmit del recurs davant el Tribunal Constitucional contra la llei. 

En ser preguntat si per ell acatar la llei significa enviar les dones a altres comunitats per avortar, Valcárcel ha assegurat que "ni molt menys, això no es farà".

En tot cas, Valcárcel ha insistit en el seu rebuig a la nova llei, especialment perqè permet que les menors avortin sense haver d'informar els seus pares. "Això ens sembla demencial", ha dit. Segons ell, "no hi ha dret que es privi els familiars més directes, els pares d'aquesta menor d'edat, si més no del coneixement que la seva filla avortarà perquè està embarassada".

"Sembla que una nena de 16 anys no té criteri suficient per poder votar -probablement és així, no ho sé- i no obstant això se la dota de criteri per poder avortar. No té cap mena de sentit", ha insistit.
Anar al contingut