Barcelona

Munté sobre la macrooperació policial als ajuntaments: "L'autor intel·lectual d'aquesta operació és Fernández Díaz"

La consellera de la Presidència i portaveu del govern titlla de "circ mediàtic" la macrooperació policial als ajuntaments catalans per possible corrupció

RedaccióActualitzat

Neus Munté, consellera de la Presidència i portaveu del govern, s'ha mostrat convençuda que darrere la macrooperació policial en ajuntaments catalans per possible corrupció hi ha el ministre de l'Interior, Fernández Díaz, com a "autor intel·lectual".

Munté ha titllat de "circ mediàtic" i d'"escàndol" que s'hagin produït els "escorcolls i detencions molt després que les publiquin els mitjans" i ha volgut recordar que no és la primera vegada que "assistim" a escorcolls i detencions "previ avís de determinats mitjans de comunicació".

La consellera ha volgut recordar que "malauradament" estem acostumats a assistir a "l'aparició de determinats informes i acusacions greus" en "moments determinants que han acabat en no res". Munté ha afegit que només serveixen per "embrutar trajectòries de persones que treballen en la causa política del sobiranisme".

La consellera ha expressat el seu "respecte al treball de l'administració de justícia" però també ha assenyalat "amb el dit" l'ús de l'aparell de l'estat per perjudicar persones vinculades a l'independentisme.

Munté també ha defensat la "presumpció d'innocència" quan li han demanat per l'exalcalde d'Anglès Josep Manel Bassols, un dels detinguts en l'operació, que va ser cap de campanya de Carles Puigdemont per a l'alcaldia de Girona durant quatre mesos.

"L'Oficina Antifrau no es tanca"

Munté també ha defensat aquesta institució i ha explicat que el govern està buscant nou director. Una feina que "no és gens fàcil" i que s'està "fent amb la màxima discreció", segons ha apuntat la consellera. També ha tornat a criticar el fet que PP, PSOE i C's hagin impedit que Daniel de Alfonso, exdirector de l'Oficina Antifrau (OAC), comparegui al Parlament per donar explicacions sobre les converses que va mantenir amb Fernández Díaz.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut