Barcelona

Munté: "Les eleccions s'ajustaran a la legalitat i després del 27-S no hi haurà marxa enrere"

La vicepresidenta insisteix que el decret de convocatòria s'ajusta a la llei i que serà la gent la que li donarà un caire plebiscitari

Actualitzat

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Neus Munté, ha assegurat que el decret de convocatòria per a les eleccions del 27 de setembre s'ajustarà plenament a la llei i ha afegit que després dels comicis "no hi ha marxa enrere". En una entrevista aquest dilluns a RNE, Munté ha dit que els comicis podran llegir-se en clau plebiscitari pel caràcter que li donen les llistes i la voluntat de la gent, i hauran de ser respectats.

Munté ha denunciat la campanya per infondre por del govern espanyol i ha lamentat que Catalunya ha rebut "moltes amenaces i molts insults". Per això, ha demanat al govern espanyol que tingui més intel·ligència a l'hora de plantejar els seus arguments contraris a la independència.

Pel que fa als comicis, la vicepresidenta ha eludit xifrar el nombre de vots i escons que hauria d'arribar a Junts pel Sí per considerar que les eleccions són una victòria, tot i que s'ha referit a una "majoria suficient i sòlida".

Preguntada per si un canvi de govern a Espanya podria ser favorable al procés sobiranista, ha contestat: "Una majoria diferent a Madrid podria ser més sensible, però a Catalunya no podem esperar".

Sobre el futur del president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que està "molt consolidat", i ha ressaltat que ha assumit riscos clars a favor del procés independentista.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut