Barcelona

Munté espera un moviment de la CUP després de l'assemblea per desbloquejar el procés

Munté espera que hi hagi alguna resposta a la proposta que ha fet aquesta setmana Junts pel Sí

RedaccioActualitzat

La vicepresidenta i consellera de Benestar Social en funcions, Neus Munté, mira a la CUP. L'actualitat política catalana passa per l'assemblea de la formació de l'esquerra independentista d'aquest diumenge. Munté espera que hi hagi un moviment per desbloquejar el procés.

En una entrevista al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, Munté espera que hi hagi alguna resposta a la proposta que ha fet aquesta setmana Junts pel Sí:

"Un moviment a partir de la valoració de les diferents propostes, i concretament de la darrera, que des de Junts pel Sí s'ha posat sobre la taula"

Munté parla de la "formació, distribució i organització interna d'un govern de transició". Un govern, però, que no hauria de promoure la desobediència, sinó respectar la legalitat i el mandat de les urnes, segons Munté: 

"No crec que ens convingui llançar un missatge d'objectiu: desobediència. Hi ha altres maneres d'enfocar tot el procés que estem vivint"

El FLA, un escarni

Pel que fa als diners del Fons de Liquiditat Autonòmic, la vicepresidenta en funcions ha dit que el govern sempre ha complert els criteris que demana l'executiu espanyol i ha criticat l'actitud de La Moncloa:

"Veiem la vicepresidenta del govern estatal que se li escapa el riure per sota el nas dient 'com que el govern de Catalunya compleix finalment els criteris, paguem'. Això és una doble o triple humiliació. Els criteris s'han respectat sempre"

Munté considera que el govern espanyol busca el "pur escarni" i que "els diners del FLA han d'arribar sense condicionaments polítics".

Munté apunta que "és molt gros que per rebre aquests diners que surten dels impostos dels catalans s'hagi de patir tant, implorar tant i hàgim de patir la humiliació".

Coordinació amb les entitats

Pel que fa al Gran Recapte d'Aliments i altres campanyes d'ajuda a la pobresa que es fan des de la societat civil, Munté creu que sempre han d'anar acompanyades de polítiques de benestar social des de les institucions:

"Hi ha una excel·let coordinació entre les administracions que tenim competències en materia de serveis socials i totes les entitats que treballen en aquest camp"

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut