Barcelona

Munté afirma que Mas seria un "bon candidat" per rellevar Puigdemont

La consellera i número 2 del PDeCAT ha definit l'expresident com un actiu electoral importantíssim, tant dins com fora del seu partit.

RedaccióActualitzat

La consellera de la Presidència i número 2 del PDeCAT, Neus Munté, opina que Artur Mas seria un bon candidat del partit a la presidència de la Generalitat. En declaracions a "Els matins" de TV3, Munté ha definit l'expresident com un actiu electoral importantíssim tant dins com fora del seu partit:

"Artur Mas seria un bon candidat, per descomptat, perquè també és un altre actiu enorme, no només en el partit sinó també en un espai polític que és molt més transversal i que va molt més enllà del PDeCAT"

Neus Munté ha reconegut que surt a les travesses per ser candidata a la presidència de la Generalitat pel seu partit, després de l'anunci de Carles Puigdemont que no repetirà, però no ha aclarit si farà el pas. Segons la consellera, ara cal centrar els esforços a tirar endavant el referèndum:

"El meu objectiu i el dels meus companys de govern, i, per descomptat, el del president Puigdemont, és fer efectiu aquest referèndum. Abans hem d'aprovar uns pressupostos per no distreure'ns amb altres debats, que ens poden semblar molt interessants. Però el país està pendent d'altres coses"

Sobre l'operació diàleg del govern espanyol, la consellera nega que existeixi i diu que "vol donar lliçons de diàleg qui no el practica ni per casualitat", ja que considera que Madrid incompleix repetidament els acords amb Catalunya.

Pel que fa a la conferència de presidents autonòmics de la setmana que ve, Munté ha refermat que el president Puigdemont no hi anirà, encara que aquest diumenge el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, li demanés que hi vagi. Neus Munté insisteix que Puigdemont no va a aquesta trobada multilateral perquè el que reclama és una relació bilateral de Catalunya amb l'Estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut