Barcelona

Muñoz surt de la presó i agraeix les aportacions de veïns i companys del PSC per reunir la fiança

Després de més de 50 dies empresonat per la seva presumpta implicació en el "cas Pretòria" de presumpta corrupció, l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, ha sortit de la presó. Muñoz ha abandonat el centre penitenciari de Brians 2 poc abans d'un quart de set de la tarda d'aquest dimecres i després de pagar la fiança de mig milió d'euros que li havia imposat el jutge Baltasar Garzón. L'advocat de Muñoz, Fermí Morales, ha dit a Catalunya Ràdio que la quantitat de la fiança s'havia reunit amb escreix i que fins i tot han hagut d'avisar la gent que hi ha col·laborat per dir-los que no calia que posessin més diners. Amb la sortida de la presó de Bartomeu Muñoz, només queda empresonat pel "cas Pretòria" el presumpte cervell de la trama, Luis García, àlies "Luigi".

Actualitzat
L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet ha abandonat el centre penitenciari de Brians 2 aquest dimecres poc abans d'un quart de set de la tarda. Quan ha sortit, Bartomeu Muñoz ha llegit un comunicat en què agraïa el suport de la seva família i el tracte dels funcionaris de la presó. També ha donat les gràcies als militants del PSC i als habitants de Santa Coloma que han contribuït en la col·lecta per la seva fiança. A més, Bartomeu Muñoz ha instat a donar suport a l'alcaldessa actual de la població, Núria Parlón.

La presó de Brians 2 ha rebut cap a les cinc de la tarda d'aquest dimecres l'ordre perquè Muñoz abandonés el centre penitenciari i la sortida s'ha fet efectiva poc després.

Col·lecta per la fiança

Després que el jutge Baltasar Garzón li va imposar la fiança per sortir de la presó, familiars i amics de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet van posar en marxa una col·lecta popular per reunir els 500.000 euros. I finalment, aquest dimecres ja han assolit aquesta quantitat.

Segons ha confirmat Morales a Catalunya Ràdio, la quantitat reunida ha superat el mig milió reclamat per Garzón i fins i tot han hagut d'avisar la gent que ha col·laborat en la col·lecta per dir-los que no calia que posessin més diners. De tota manera, el lletrat ja va avançar aquest dimarts, també a Catalunya Ràdio, que els familiars de Muñoz tenien la intenció de tornar els diners a aquells que hi participessin. També buscaven avals bancaris sobre immobles propietat de Bartomeu Muñoz per fer front al pagament.

Un cop en llibertat, Muñoz ha de personar-se al jutjat d'instrucció cada 15 dies i sempre que se'l requereixi. No podrà sortir del país sense consentiment judicial.

El cap de la trama, l'únic empresonat

Després de la posada en llibertat de Bartomeu Muñoz, només queda a la presó l'exdiputat socialista Luis Andrés García, àlies "Luigi", considerat el presumpte cervell de la trama.

La resta d'imputats han anat sortint després d'haver pagat les fiances corresponents. Els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta ho van fer després d'abonar un milió d'euros cadascun. L'expresident del Grup Espais, Lluís Casamitjana, i el de Proinosa, Josep Singla, van pagar 500.000 euros. L'exregidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramenet, Manuel Dobarco, en va pagar 200.000, el doble que el conseller delegat de Limasa Mediterrània, Manuel Carrillo. L'exdirector i gerent de Serveis de Santa Coloma de Gramenet, Pasqual Vela, va sufragar una fiança de 25.000 euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut