Canet l'endemà dels enfrontaments per la retirada de llaços grocs
Canet l'endemà dels enfrontaments per la retirada de llaços grocs
Canet

Municipis del Maresme estudien presentar una querella després dels aldarulls a Canet

Investiguen els enfrontaments d'un grup d'encaputxats amb les persones que havien instal·lat creus grogues a la platja de Canet

Actualitzat

Els Mossos investiguen els enfrontaments d'un grup d'encaputxats amb les persones que havien instal·lat a la platja de Canet creus grogues en record dels empresonats

La irrupció dels encaputxats ha indignat l'alcaldessa d'aquesta població, Blanca Arbell. Les accions per retirar llaços grocs o símbols independentistes, però, són freqüents al Maresme. Per això es plantegen presentar una querella conjunta. 

"Com que no és un cas aïllat, sinó que ho estem patint aquí, al Maresme, posar-nos d'acord la majoria d'ajuntaments que puguem. Aquesta setmana, com a màxim la que ve, tindrem alguna solució perquè no podem continuar d'aquesta manera".

El grup que va arrencar les 150 creus instal·lades estava format per una quinzena de persones, que han estat identificades per la Policial Local. Els Mossos també van identificar 4 membres dels CDR.

Va ser en el moment que s'enduien les creus quan es van produir els enfrontaments entre les persones que les havien col·locat i les que les havien arrencat. En l'estira-i-arronsa, tres independentistes van resultar ferits lleus, entre ells Joan Torio.

"El que va passar és que em van ferir, perquè em vaig resistir, vaig estirar de les creus resistint-me, indignat, és que la indignació no saps què fer, perquè et sents tan impotent".

Els tres ferits presentaran denúncia conjuntament. Les creus, una bona part trencades per l'acció dels encaputxats, les va confiscar la Policia Local.

 

 

Per la seva banda, el portaveu del grup parlamentari, Carlos Carrizosa ha demanat que les platges catalanes no es converteixin en "cementiris ideològics". Un dels ferits va ser el regidor de la CUP a Canet Marc Jiménez, que va assegurar que entre la gent que es va endur les creus hi havia militants de Cs. Carrizosa ho ha negat: "És fals". 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut