El conseller cessat Carles Mundó
El conseller cessat Carles Mundó

Mundó demana "una victòria inapel·lable" el 21D en una carta des de la presó

"Estar a la presó és un preu molt alt, però alhora és l'evidència d'un estat incapaç de respondre amb altres arguments"

Actualitzat

Sota el títol  "​L'hora de la política", l'ara cessat conseller de justicia Carles Mundó, ha publicat a través del mitjà Naciódigital una carta des de la presó d'Estremera, on reitera que la falta de voluntat de negociar del govern espanyol, la judicialització i ara l'empresonament de part del govern de la Generalitat,"no servirà per convèncer milions de ciutadans que desisteixin del seu compromís".

En aquest sentit, Mundó considera que el fet de ser a la presó demostra la falta d'arguments del govern davant el procés català.

 "Des d'un punt de vista personal, estar a la presó és un preu molt alt, però alhora és l'evidència d'un estat incapaç de respondre amb altres arguments»

 

Afegeix que "cap jutge ni cap sentència donaran una resposta útil a la situació política que vivim", que una "democràcia madura" no ha de tenir "por de la lliure expressió de la ciutadania", i que cal ser flexible per assumir els canvis socials i les demandes de la ciutadania.


"Més enllà de la imposició i de les amenaces, no hem sabut detectar ni una sola proposta política. Cap ni una. Segurament per això, amb Mariano Rajoy com a president espanyol, l'independentisme ha aconseguit més suport que mai.
Quan la força s'imposa a les propostes és un senyal de feblesa i de debilitat. És la resposta de qui no té cap projecte per oferir ni defensar."


Per Mundó les eleccions del 21 de desembre són una oportunitat "de transformar en vots tota aquesta indignació, tots els abusos i totes les imposicions"

 

"Ens cal una victòria inapel·lable per demostrar que la causa de la llibertat és la que ens assegura un futur on les oportunitats s'obrin pas davant de tots aquells que han volgut guanyar als despatxos tot allò que les urnes els han negat".

 

I alerta d'una campanya electoral on es lluitarà pel relat. 
 

"Ara, els mateixos que no han donat cap oportunitat al diàleg es presenten com els que tenen totes les respostes i les millors solucions. Aplicar arbitràriament l'article 155 (...) no sembla compatible amb la lògica d'un estat que tingui una democràcia madura i consolidada."
 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàArticle 155
Anar al contingut