Tunis

Multitudinària manifestació de rebuig al jihadisme a Tunísia

Hores abans de la manifestació, el govern tunisià ha anunciat la mort de 9 jihadistes, entre ells, el cervell de l'atemptat al Museu del Bardo, en una operació antiterrorista

RedaccióActualitzat

Tunísia ha anunciat la mort de Lokman Abu Sakr, líder del principal grup jihadista tunisià i cervell de l'atac al Museu del Bardo, en què van morir 21 turistes -entre ells, un matrimoni de jubilats catalans-, un policia tunisià i dos dels atacants.

En l'operació antiterrorista, que s'ha fet a la regió de Gafsa, també han mort vuit presumptes terroristes més, vinculats a aquest grup armat.

Aquesta intervenció policial s'ha fet poques hores abans de la manifestació d'aquest diumenge a Tunis per rebutjar el terrorisme i en solidaritat amb les víctimes de l'atemptat al Museu del Bardo. Hi participen desenes de milers de tunisians, amb crits de "Tunísia lliure. Fora el terrorisme" i "El nostre país és més fort que vosaltres".

A primera línia de la manifestació, acompanyant el president i el primer ministre tunisians, ha desfilat el president francès, François Hollande, els presidents de Polònia i Palestina, els primers ministres d'Itàlia i d'Algèria, i molts dirigents de països musulmans. En representació de l'estat espanyol hi ha el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo.

La marxa per l'avinguda del 20 de Març acabarà davant del Museu del Bardo, on s'inaugurarà un monument en memòria de les víctimes.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut