Milers de persones han omplert Ciutadella per seguir la festa.
Milers de persones han omplert Ciutadella per seguir la festa.
Ciutadella

Multitudinari inici del les festes de Sant Joan a Ciutadella

Milers de persones s'han congregat a Cal Caixer Senyor per rebre el flabioler que ha demanat permís per començar el replec de caixers i cavallers. La festa continua amb el Caragol des Born.

Actualitzat
El carrer Santíssim número 7 de Ciutadella ha estat el punt de trobada aquest dijous dels milers d'aficionats i curiosos d'arreu de Catalunya que han viatjat a Menorca per viure de prop una festa amb segles d'història.

I ha estat, com cada any, el primer toc de flabiol i tambor el que ha donat el tret de sortida a 36 hores de festa continuada amb els cavalls i els genets com a protagonistes.

El programa de la vigília de Sant Joan inclou també l'arribada del Caragol des Born a la plaça de l'Ajuntament, després de l'entrada a galop del Caixer Senyor. La banda de música interpreta el "jaleo", una jota molt coneguda arreu de les Balears. La festa continua a l'ermita rural de Sant Joan de Missa, on s'oficien les vigílies en honor de sant Baptista.

La lluita a sa Contramurada amb milers d'avellanes buides i l'espectacle dels cavalls en plena nit són també cites ineludibles d'aquest dijous.

Les festes de Sant Joan de Ciutadella han viscut aquest dijous el seu punt àlgid, però era diumenge passat quan el calendari de celebracions arrencava amb el Dia des Be: el moment en què l'home des be es passeja pels carrers de la ciutat amb un be de 40 quilos a les espatlles, representant Sant Joan Baptista.

Aquest any participen a la festa 192 cavallers i 259 cavalls, 4 menys que el 2010.


Anar al contingut