Protesta al carrer on viu Soraya Sáenz de Santamaría l'abril passat. (Foto: @PAH_Madrid)
Protesta al carrer on viu Soraya Sáenz de Santamaría l'abril passat. (Foto: @PAH_Madrid)
Madrid

Multes de fins a 1.500 euros per als participants a l'escarni a Sáenz de Santamaría

La delegació del govern espanyol a Madrid obre expedients sancionadors a 18 dels participants a la protesta. Tres estan acusats d'una falta greu, sancionada amb 1.500 euros. La resta s'exposen a sancions d'entre 200 i 250 euros per una falta lleu. Entre els expedientats hi ha l'exsecretari general d'Aliança Popular, Jorge Verstrynge.

RedaccióActualitzat
La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha obert expedients sancionadors per a 18 dels participants a l'escarni convocat davant el domicili de Soraya Sáenz de Santamaría. Tres estan acusats d'una falta greu i afronten una multa de 1.500 euros. La resta s'exposen a sancions d'entre 200 i 250 euros per una falta lleu. Entre els expedientats hi ha l'exsecretari general d'Aliança Popular, Jorge Verstrynge, que, segons fonts pròximes als organitzadors de l'escarni, estaria entre els sancionats per una falta greu. Els afectats tenen dret ara a presentar-hi al·legacions.

El motiu de la multa seria haver convocat una manifestació sense haver-la comunicat oficialment, cosa que està considerada una falta greu i que, d'acord amb la llei, comporta sancions d'entre 300 i 30.000 euros, encara que el més habitual és que s'imposi la multa mínima.

La delegació del govern espanyol ha estudiat el cas després de rebre la trentena d'identificacions que la Policia Nacional va fer davant del domicili de Sáenz de Santamaría. Un cop oberts els expedients s'ha nomenat un instructor per a cada cas, que és qui ha determinat si la persona ha comès alguna falta lleu o greu.

A més de les identificacions, el Ministeri de l'Interior ha donat ordres a la policia perquè garanteixi un mínim de distància entre les protestes i el domicili de la persona a la qual s'adreça l'escarni. Els Mossos ja han dit que no aplicaran aquesta proposta.
Anar al contingut