Bombers buscant el cos del seguidor del Dépor.
Bombers buscant el cos del seguidor del Dépor.
Madrid

Multen amb 60.001 euros una persona que va celebrar en un tuit la mort del seguidor del Dépor

És una sanció que preveu la Llei contra la violència en l'esport

RedaccióActualitzat

Multa de 60.001 euros a una persona que va celebrar a Twitter la mort del seguidor del Deportivo de la Corunya Francisco Javier Romero Taboada, àlies Jimmy.

Jimmy va morir el 30 de novembre en una baralla contra seguidors radicals de l'Atlètic de Madrid, prop de l'estadi Vicente Calderón.

"Vull manifestar la meva més absoluta i sincera alegria per la mort del seguidor del Dépor. Un fill de puta que no enredarà més. Tant de bo en morin més", deia el tuit. I afegia: "Els del Frente Atlético assassins, sou una mica paradets, oi? Havien quedat per pegar-se les dues parts. Llàstima que només n'ha mort un".

La Comissió Antiviolència va proposar una sanció per infracció molt greu basant-se en l'article 23.1b de la Llei contra la violència en l'esport, que persegueix "la realització de declaracions en mitjans de comunicació audiovisuals o per internet, en virtut de les quals s'amenaci o s'inciti a la violència o a l'agressió els participants en competicions esportives".

Ara, el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, ha firmat la imposició d'una multa de 60.001 euros i la prohibició d'entrar en un recinte esportiu durant 5 anys a l'autor del tuit.

 

Anar al contingut