El pas de vianants que els activistes van pintar davant de l'hospital Germans Trias i Pujol, ara despintat.
El pas de vianants que els activistes van pintar davant de l'hospital Germans Trias i Pujol, ara despintat.
Badalona

Multen amb 3.000 euros cinc activistes que van pintar un pas de vianants davant de Can Ruti

L'Ajuntament de Badalona ha sancionat cinc activistes que van pintar un pas de vianants davant l'hospital Germans Trias i Pujol

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Badalona ha sancionat cinc activistes que van pintar un pas de vianants davant l'hospital Germans Trias i Pujol.  Hauran de pagat 3.000 euros de multa cadascun, acusats d'infringir el codi de trànsit i de seguretat viària.

Els sancionats són membres de l'Associació de Veïns i de la Plataforma per a la Promoció del Transport Públic. Van pintar el pas per reivindicar una actuació inclosa en l'últim pla de mobilitat, i és que per anar de la parada d'autobusos situada fora del recinte fins a l'hospital cal travessar el pàrquing sense senyalització.

Tot i que la sanció inicial va ser de 200 euros, la multa que se'ls ha aplicat finalment és de 3.000 perquè se'ls acusa també de tallar part de la tanca que separa el pàrquing de la carretera. Tot i que els activistes neguen haver-la tallat, Daniel Gràcia, regidor de Via Pública i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, ha explicat que és precisament el tall de la tanca el que justifica l'augment de la multa:

"Quan arriba Hisenda de l'Ajuntament de Badalona, els tècnics d'hisenda i l'instructor de l'expedient comproven que a més de pintar el pas de vianants han tallat la tanca de seguretat viària que separa els vials i que han infringit el reglament de trànsit, i per això aquesta sanció de 3.000 euros"

Ara, el pas de vianants dels activistes ja ha estat repintat. Des de l'Ajuntament de Badalona s'admet que l'hospital de Can Ruti té un greu problema de mobilitat, però declaren que s'està treballant en un pla juntament amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el mateix hospital per millorar-ne els accessos. No s'ha especificat, però, si es posarà un pas de vianants a la mateixa zona o es farà un altre tipus d'accés.

Anar al contingut