Barcelona

Multat amb 90.000 euros perquè el seu llogater rellogava el pis a turistes

Propietaris de pisos són multats perquè els seus llogaters els relloguen a turistes sense permís ni llicència per guanyar diners

RedaccióActualitzat

Actualment a Barcelona hi ha gairebé 16.000 habitatges que es destinen a ús turístic. D'aquests pisos, 9.600 ho fan amb llicència i els 6.300 restants, sense. Però a més a més, d'aquests que no tenen cap mena de llicència ni permís resulta que alguns són de propietaris que ni tan sols saben que els estan rellogant el pis, un 8,4% dels casos.

En aquest sentit, els propietaris de pisos de Barcelona afectats denuncien que se senten indefensos quan els seus llogaters relloguen el pis a turistes sense llicència ni permís per fer-ho. L'Ajuntament sanciona l'amo del pis, encara que ni tan sols sàpiga què n'està fent el llogater.

Un d'aquests afectats és el Vicenç, un home de 87 anys que va rebre una multa de 90.000 euros de l'Ajuntament de Barcelona perquè la seva llogatera rellogava el pis a través de portals turístics, sense el seu permís ni cap llicència i ell ho desconeixia. Va demanar a la llogatera que tragués el pis dels portals, però no li va fer cas.

El Vicenç no és l'únic propietari que ha rebut notificacions de l'Ajuntament per actes que fan els llogaters. Els administradors ho consideren una mala praxi.

L'Ajuntament, per la seva banda, diu que persegueix el propietari perquè és el que consta al Registre de la Propietat, però que no el fan responsable solidari.

Aquesta pràctica fraudulenta l'ha detectat el Col·legi d'Administradors de Finques, quan als propietaris els han arribat notificacions de l'Ajuntament de Barcelona on se'ls demana que deixin de llogar els pisos com a habitatges turístics, perquè si no s'enfronten a una sanció greu que implica una multa de 30.000 a 600.000 euros.

La síndica de l'Ajuntament de Barcelona ha rebut una queixa sobre aquesta persecució de l'Ajuntament cap al propietari que no sap que li relloguen el pis i encara no hi ha hagut resposta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut