El Caire

Multa milionària per a Mubarak per haver tallat les comunicacions durant les protestes a Egipte

Multa milionària per a l'expresident egipci, Hosni Mubarak, per haver tallat les comunicacions durant les protestes que van tenir lloc el passat mes de gener i febrer a Egipte. En total, l'expresident haurà de pagar uns 200 milions de lliures egípcies, uns 33,5 milions de dòlars, per haver ordenat el tall dels serveis de telefonia mòbil i internet durant la revolta ciutadana. Aquesta és la primera sentència judicial contra l'exmandatari egipci, que va renunciar al seu càrrec el passat 11 de febrer.

Actualitzat
El tribunal administratiu també ha condemnat l'exprimer ministre Ahmed Nazif i l'exministre de l'Interior Habib al-Adli, pels mateixos delictes, i hauran de pagar 40 i 300 milions de lliures egípcies, respectivament.

La sentència ordena que els tres alts càrrecs "paguin amb els seus propis diners a causa dels danys que van causar els seus errors personals a l'economia nacional".

Conseqüències econòmiques i en vides humanes

Al març, la fiscalia general egípcia va començar a investigar els responsables governamentals i les companyies de telecomunicacions implicades en la suspensió del servei d'internet i de telefonia mòbil durant la revolta ciutadana a la plaça Tahrir.

Segons l'ONG Xarxa Àrab per a la Informació de Drets Humans, la decisió del govern de Mubarak no només va perjudicar els negocis sinó que també va causar la mort d'algunes persones que no van poder demanar ajuda mèdica.

Mubarak i el seu executiu van decidir el 28 de gener, tres dies després de l'inici de la revolta, suspendre les connexions.

La companyia britànica Vodafone, la segona del mercat egipci, va confirmar llavors des de Londres que el govern egipci havia donat l'ordre de tallar el servei.
Anar al contingut