Barcelona

Multa de fins a 3.000 euros per regar el jardí o omplir la piscina amb aigua potable

Omplir la piscina o regar el jardí pot suposar ben aviat una multa de fins a 3.000 euros. L'Entitat Metropolitana del Medi Ambient ha posat preu a les sancions que s'imposaran contra la gent que malgasti aigua en una situació de sequera com l'actual. Les mesures, que s'aprovaran de manera definitiva el 13 de març, van des dels 30 euros que pot costar netejar el cotxe amb aigua potable fins als 3.000 amb què es castigarà el reg de jardins de grans dimensions o omplir una piscina també gran. En cas de reincidència, s'arribarà a precintar les instal·lacions.

Actualitzat
El ple l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient, que presideix Francesc Narváez, ha aprovat inicialment aquest dijous les sancions pel malbaratament d'aigua potable. S'han previst sancions lleus, com ara la de fer servir aquesta aigua per rentar el cotxe, multada amb 30 euros. En el cas del reg de jardins de menys de 250 metres quadrats, la sanció pujarà a 50 euros. I a partir d'aquí augmentarà de manera proporcional a la mida de la piscina o el jardí, fins als 3.000 euros de màxim.

En els casos més greus i de reincidiència, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana, la policia local i els funcionaris estaran autoritzats a precintar les instal·lacions. Les pròximes setmanes els ajuntaments informaran la ciutadania d'aquestes mesures, que s'han d'aprovar definitivament al ple de l'entitat del 13 de març.

Pla pilot a Sant Cugat

Mentrestant, a Sant Cugat del Vallès s'ha posat en marxa un pla pilot que consisteix a habilitar comptadors que quantifiquen el consum d'aigua que es fa al jardí i a la piscina. De moment s'aplica a un centenar de cases i la majoria de gent s'ha adonat que gasta més aigua del que es pensava. Segons la tinent d'alcalde de Medi Ambient de Sant Cugat, Marta Subirà, l'objectiu del pla "no és el control, sinó la conscienciació".

En alguns municipis s'han fet campanyes informatives, però molts alcaldes asseguren que el consum d'aigua a les cases unifamiliars és difícil de controlar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut