Els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ensenyen els punts que seran clau en la mobilització de la Dia…
Els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Multa de 90.000 euros contra Òmnium i ANC

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades imposa la sanció per tenir una base de dades inoperativa als Estats Units

RedaccióActualitzat

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha tornat a multar Òmnium Cultural i l'ANC. Aquesta nova sanció és de 90.000 euros i se suma a l'embargament, ara fos pocs dies, de 240 mil euros d'una primera multa. Òmnium i l'Assemblea consideren que és una estratègia de l'estat espanyol per ofegar econòmicament aquestes entitats i aturar, segons denuncien, el referèndum.

Segons indiquen en un comunicat conjunt les dues entitats sobiranistes, les noves multes se sumen a les que recentment ja els van ser imposades per "haver recolllit informació personal no permesa amb finalitats ideològiques en l'organització de la Gigaenquesta".

Òmnium i l'ANC han atribuït les sancions a "una estratègia de l'Estat d'intentar ofegar econòmicament les entitats per frenar el referèndum" d'independència a Catalunya, i han advertit que "es tracta novament d'una multa política aplicada amb criteris ideològics", motiu pel qual recorreran la nova sanció.

Han apuntat, a més, que es tracta d'una sanció "sense precedents a Espanya" perquè la multa, han assenyalat, "s'imposa per tenir una base de dades inoperativa als Estats Units durant el període de temps en el qual s'estava definint el nou protocol internacional sobre dades d'allotjats en aquell país". Les entitats garanteixen que han complert rigorosament amb la normativa existent a cada moment.

 

Anar al contingut