La Comissió entén que aquesta pràctica vulnera el Tractat de Funcionament de la Unió Europea.
La Comissió entén que aquesta pràctica vulnera el Tractat de Funcionament de la Unió Europea.
Madrid

Multa de 26 milions a Telefónica pels contractes de permanència a les pimes

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència considera que la clàusula de permanència limita la capacitat dels clients de canviar d'operador

RedaccióActualitzat

Telefónica Móviles haurà de pagar una multa de gairebé 26 milions d'euros, imposada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). La sanció és per determinats compromisos de permanència, en concret, els exigits a petites i mitjanes empreses.

L'autoritat de la Competència considera que la manera com funcionaven aquests contractes, en vigor des del 2006, limitava la capacitat dels clients a l'hora de canviar de companyia per les fortes penalitzacions i per l'obligació d'avisar del canvi amb un mes d'antelació, com a mínim.

Per a l'organisme, aquesta pràctica continuada en el temps suposa una infracció de la Llei de Defensa de la Competència i del Tractat de Funcionament de la Unió Europea. La Comissió entén, a més, que els compromisos de permanència sancionats tenen "efectes restrictius a la competència", ja que limiten "desproporcionadament" la capacitat dels clients de Telefónica per canviar d'operador i, d'altra banda, incrementen "substancialment" els costos que han d'assumir els competidors per guanyar clients a costa de Telefónica Móviles.

 

Anar al contingut