Una de les encausades ensenya a altres membres de la PAH la seva citació judicial (ACN)
Una de les encausades ensenya a altres membres de la PAH la seva citació judicial (ACN)
Lleida

Multa de 150 euros per a cinc membres de la PAH que van ocupar un banc a Lleida durant tres dies

Els condemnats ja han anunciat que apel·laran contra la sentència, que consideren injusta

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 2 de Lleida ha condemnat a 150 euros de multa cinc dels catorze activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca jutjats per haver ocupat un banc durant tres dies. Els condemnats ja han anunciat que apel·laran contra la sentència, que consideren injusta.

La sentència els obliga a pagar 150 euros per haver-se quedat dins de l'oficina de CatalunyaCaixa de la plaça de Sant Joan de Lleida fora de l'horari d'obertura al públic en contra de la voluntat del titular.

L'ocupació, per reclamar solucions per a tres casos de desnonament, va ser entre el 12 i el 15 de novembre. Segons la Plataforma, és la primera sentència condemnatòria d'aquestes característiques contra activistes antidesnonaments a Ponent.

La PAH de Lleida té un altre procés judicial obert amb onze activistes investigats per l'ocupació d'una oficina del BBVA. En aquest cas, la denúncia del banc els atribueix delictes més greus, pels quals els demana penes de presó que podrien arribar a un màxim de sis anys i mig.

Anar al contingut