Madrid

Múgica demana "disciplina i autoritat" a les aules i tractar el professorat de vostè

Després de presentar al Congrés dels Diputats l'informe sobre les activitats de la institució el 2008, el defensor del poble, Enrique Múgica, s'ha pronunciat sobre el sistema educatiu i els joves. Segons ha manifestat, "tutejar els professors és la introducció a la manca de respecte" a les classes. En aquest sentit, ha exigit que s'imposi "disciplina i autoritat" a les aules i ha manifestat que els alumnes haurien de tracta de vostè els professors. D'altra banda, Múgica ha responsabilitzat dels incidents de Pozuelo els joves implicats i els seus pares.

Actualitzat
"Quan érem petits els professors ens tractaven de vostè i els nens, naturalment, els parlàvem de vostè. S'establia així la necessària diferència que ha d'existir entre qui ensenya i qui rep l'ensenyament. I això cal acceptar-ho", ha manifestat amb contundència del defensor del poble després de presentar l'informe sobre les activitats de la institució el 2008 al Congrés.

Tot i que per Múgica, "afortunadament els vells temps d'autoritarisme han desaparegut a favor de la llibertat", ha reiterat: "L'autoritat s'ha de mantenir a les classes". I per fer-ho, ha dit, "és necessari imposar una disciplina".

Pel que fa als fets de Pozuelo, el defensor del poble ha explicat que els incidents s'han d'estudiar detingudament. Tot i això, ha alertat que "s'està produint en sectors amplis de la joventut un desbordament d'actituds apassionades i irracionals arran de la pèrdua de valors que afecten la nostra societat". Sobre aquesta qüestió, Múgica ha dit que "tots som culpables" dels incidents. Els primers són els mateixos joves implicats, que "han de tenir la racionalitat suficient per saber divertir-se sense molestar ni atacar els altres"; en segon lloc, els pares i famílies; i en tercer els professors, però en un grau menor.

Múgica ha recordat que els pares abans feien cas del que els deien els professors. En canvi, avui, ha manifestat: "Hi ha molts pares que consideren el professor culpable del que fa l'alumne". I ha afegit: "A partir d'aquesta actitud, tot és possible".
Anar al contingut