Pla general de l'esmorzar informatiu en el qual s'ha explicat la presència catalana a l'Eurosonic 2018 aquest dijous 30 de novembre d…
Pla general de l'esmorzar informatiu en el qual s'ha explicat la presència catalana a l'Eurosonic 2018 aquest dijous 30 de novembre de 2017. (Horitzontal).

Mueveloreina, Museless, Odina i The Zephyr Bones actuaran a l'Eurosonic, el festival europeu de música indie i pop-rock

ACN Barcelona.-Els grups catalans Mueveloreina, Museless, Odina i The Zephyr Bones actuaran a la propera edició de l'Eurosonic, un dels festivals més influents i una de les trobades professionals de música indie i pop-rock més importants d'Europa, que tindrà lloc del 17 al 20 de gener de 2018 a Groningen (Holanda). Les quatre bandes participaran del programa European Talent Exchange Programme (ETEP), una iniciativa amb el suport de la Unió Europea que busca facilitar la circulació i la contractació dels grups entre els festivals d'arreu del continent. Els grups pujaran a l'escenari de la 32a edició del festival per presentar els seus treballs davant de públic i de centenars de mànagers, 'bookers', programadors i artistes amb qui podran establir contacte per a possibles contractacions. Des de 2012, 24 grups catalans han actuat a l'Eurosonic a través del programa ETEP.

Els quatre grups catalans que participaran de la fira neerlandesa tindran l'ocasió per mostrar el discurs crític del duo 'electrapical' de Mueveloreina, la sensibilitat càlida i delicada d'Odina, l'electrònica introspectiva i intensa de Museless i el pop psicodèlic de The Zephyr Bones. L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) és un dels socis del programa ETEP. Per això, oferirà a les bandes un ajut pel desplaçament i suport en la promoció a través de la marca d'internacionalització de les empreses culturals i creatives, Catalan Arts.L'Eurosonic és un considerat un "aparador" en el qual, durant quatre dies, hi passen 4.000 professionals del sector d'arreu d'Europa, que tanquen acords de programació, intercanvis o convenis. Els festivals membres d'ETEP reben incentius econòmics per la contractació de, com a mínim, una actuació dels artistes participants amb la condició que siguin d'un país diferent al del festival. Actualment hi participen més de 100 festivals de 44 països, entre els quals hi ha el Mercat de Música Viva de Vic, el Primavera Sound i el Vida. Segons dades de l'ETEP, des de l'inici del programa el 2003, els festivals que en formen part han arribat a programar un total de 2.690 actuacions de 972 artistes europeus. Durant l'esmorzar informatiu organitzat per l'IEC, els grups participants del programa han qualificat la iniciativa com una experiència "fantàstica" que "és una oportunitat" per veure en directe i decidir si una proposta musical "interessa o no". De fet, han apuntat que ser al festival té un "important" reconeixement perquè allà hi ha els principals agents europeus. És per això, que han coincidit en què és una "porta a Europa sense cap mena de dubte".Per la seva banda, els responsables de la programació de festivals com el Mercat de Música Viva de Vic o el Vida han explicat que la preselecció d'artistes que fa l'Eurosonic "és molt bona", cosa que fa que cada any poden extreure'n entre 3 i 6 grups. El director artístic del Mercat de Música Viva, Marc Lloret, ha explicat que fa 7 anys que hi assisteixen perquè "s'hi generen moviments i artistes interessants". A més a més, els programadors han subratllat que en els últims anys han notat un "augment" de l'interès de les agències angleses cap els nous ritmes de fora de la Gran Bretanya.Participació catalana a l'ETEPEn els últims anys, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha seleccionat 24 grups del país per participar del programa. Així des de 2012 hi ha passat conjunts com Muchachito, Evripidis and his Tragedies, La Pegatina, Joana Serrat, Oso Leone, beGun, Núria Graham o Txarango. Precisament, segons ha detallat el IEC, després d'actuar en la darrera edició de l'Eurosonic, Beach Beach, Bearoid, Olde Gods i Txarango han realitzat més d'un centenar d'actuacions en festivals.

Anar al contingut