MSF suspèn els rescats al Mediterrani per les restriccions d'autoritats líbies i italianes

És la reacció de l'ONG davant dels plans de les autoritats líbies de crear una zona marítima on no podran navegar els vaixells estrangers i l'enduriment de les lleis d'acollida italianes

RedaccióActualitzat

Metges sense Fronteres ha anunciat aquest dissabte que suspèn els rescats d'immigrants al Mediterrani a causa dels plans de les autoritats líbies per crear una vasta zona marítima que retira el permís de navegació als vaixells estrangers, segons ha fet saber la directora jurídica de l'ONG, Françoise Bouchet-Shaulnier, a Radio France Internationale.

La informació ha estat confirmada pel president de Metges sense Fronteres Itàlia, Loris De Filippi:

"Suspenem les nostres activitats perquè el comportament amenaçador de la guàrdia costanera líbia és molt greu. No podem posar els nostres companys en perill."

Gairebé 600.000 immigrants han arribat a Itàlia en els últims quatre anys, la immensa majoria a través d'embarcacions il·legals des de les costes de Líbia.

Més de 13.000 persones han mort tractant d'arribar a Europa a través d'aquest pas.

Les polítiques del govern Italià també hi han tingut a veure. Fa setmanes que Roma ha decidit endurir les lleis d'acollida limitant els permisos de les organitzacions de rescat. El govern italià considera que les organitzacions poden afavorir el tràfic de persones i obliga, ara, a firmar un codi de conducta que permeti fer un seguiment exhaustiu del procediment de rescat. Un codi que Metges sense Fronteres s'ha negat a firmar.

Anar al contingut