Movistar, Vodafone i Orange apujaran la factura de mòbil entre 1 i 5 euros

Les operadores justifiquen la pujada perquè milloren i amplien serveis amb més gigues i més velocitat o amb trucades il·limitades

Cristina HerranzActualitzat

Els preus de la telefonia tornaran a pujar aquest inici d'any. La primera serà Movistar, però totes les companyies s'hi uniran progressivament. Tot i que el mercat és lliure, hi ha una tendència a actuar de forma gairebé conjunta i, com passa amb Repsol i el preu de la gasolina, la política de tarifes de Movistar acaba condicionant també la competència.

Movistar apuja preus la setmana que ve; Orange, a partir del 25 de febrer, i Vodafone, l'1 d'abril. En funció de la modalitat de tarifa contractada, la factura s'encareix entre 1 i 5 euros. La pujada afecta, sobretot, el preu dels productes convergents; és a dir, els paquets que inclouen mòbil, telèfon fix, internet i televisió.

S'encareix la factura -han explicat les operadores a TV3- perquè es milloren i s'amplien els serveis: més gigues de dades, més velocitat de navegació o trucades il·limitades.

Entre les novetats, algunes companyies ofereixen no cobrar les dades quan s'estan utilitzant les xarxes socials o la possibilitat de compartir la tarifa amb altres dispositius mòbils.

Rècord de canvis de companyia

L'augment de tarifes es dona en un context d'una ferotge competència entre operadores. Segons la Comissió dels Mercats i la Competència, només durant el mes de novembre prop d'un milió de clients van canviar de companyia.

Una competència que pressiona les operadores de cara a satisfer les demandes i necessitats dels clients i a abaratir productes, com les trucades de veu. De fet, avui, trucar és un 80% més barat que fa deu anys. La fibra domèstica ja arriba als 6,4 milions de línies.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut