ANÀLISI

Movistar pitja l'accelerador

Actualitzat

La millor defensa és un bon atac. I això no només passa al futbol. Fa un mes, per carta, Movistar informava els seus clients de l'encariment del pack Fusion. Cinc euros més en cada factura. Ho justificava per les inversions fetes: passades, presents i futures. Però, de manera tangible, el canvi tarifari no aportava cap extra als usuaris i obria la porta de sortida als clients que no hi estiguessin d'acord.

Les associacions de consumidors ho van denunciar per considerar que incomplia amb el compromís de l'operadora de mantenir "els preus per sempre". Però la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència va donar la raó a Movistar.

Per asserenar els ànims, o potser en una estudiada estratègia de màrqueting, la mateixa setmana que han entrat en vigor les noves tarifes, l'operadora ha anunciat que oferirà, de manera gratuïta, triplicar la velocitat d'accés a internet dels seus clients Movistar Fusión. Són gairebé 4 milions a tot l'estat espanyol. En el cas de la fibra òptica, la velocitat màxima passarà a ser de 300 megues de baixada i 30 megues de pujada.

A partir del 8 de maig, els clients podran demanar-ho. Ara bé, l'augment de la velocitat d'Internet no serà immediat. Es farà efectiu entre l'1 de juny i el 31 de juliol. En qualsevol cas, es demani o no l'augment de velocitat, les noves tarifes es cobraran igualment perquè, segons la mateixa Movistar, una cosa no té res a veure amb l'altra.

Des del punt de vista de l'usuari, tot plegat dóna peu a diferents lectures. Per uns, triplicar la velocitat d'accés a internet compensa, de llarg, el fet de pagar 5 euros més al mes. Altres, però, podran criticar l'augment significatiu de les tarifes o el fet que es cobrin des del maig, però que l'increment de velocitat no sigui efectiu fins al juny o juliol.

Anar al contingut